Каталог

Чим паперові стакани кращі за пластикові: які вибрати?

Категорії
Зміст
  1. Недоліки пластику: чому потрібно скорочувати його використання
  2. Переваги паперових стаканчиків: чому їх варто обирати?
  3. Висновок
  4. Як замовити якісний паперовий посуд

Використання пластикових стаканчиків (як і тарілок) поступово скорочується. Можна прогнозувати, що через кілька років їх реалізація буде заборонена на законодавчому рівні — така тенденція вже простежується в Європі, де планують відмовитись від пластикового посуду та пакетів. Та й в Україні певні тенденції помітні. На зміну класичним стаканчикам із пластику (поліпропілену) приходять стаканчики з паперу як більш екологічна альтернатива.

Недоліки пластику: чому потрібно скорочувати його використання

Пластик або поліпропілен, як основний матеріал для виготовлення одноразового посуду повністю втрачає свої позиції, у тому числі і в Україні. І на це є доволі серйозні причини:

  • Экологічний аспект. Пластиковий посуд розкладається тисячі років, продукти його розпаду потрапляють у ґрунт і воду, отруюючи все живе.
  • Це не дуже корисно для здоров’я. Під впливом гарячих напоїв пластик може виділяти токсичні речовини.
  • Складність утилізації. Пластикові стаканчики дешеві у виробництві, але їхня вторинна переробка є проблематичним завданням. Для цього потрібно, як мінімум, випрацювати звичку населення до сортування відходів.
  • Низька стійкість до високих температур. Він не плавиться від гарячого чаю, наприклад, або кави, але втрачає свою жорсткість при нагріванні.

Найголовнішою проблемою пластикового посуду, через яку екологи б’ють на сполох, залишається його багаторічний термін розкладання. Щоразу, користуючись посудом із пластику, ми отруюємо навколишнє середовище та створюємо проблеми для майбутніх поколінь, а також для флори і фауни – особливо, якщо безвідповідально його викидаємо не лише на природі, а й ігноруючи сортування відходів. Якщо ви бажаєте зробити внесок у збереження навколишнього середовища, купуйте одноразові паперові стаканчики у компанії “Альфа-Пак Захід”. Вони не тільки екологічні, безпечні, але й зручні для використання і для нанесення вашої реклами та брендування, що зараз дуже популярно.

Переваги паперових стаканчиків: чому їх варто обирати?

Папір для таких стаканчиків виготовляється із деревини. Нерідко – із перероблених відходів. В результаті тривалої обробки деревини получається харчовий картон — екологічно чистий продукт, що розкладається в природному середовищі не більше ніж за рік, а то й за лічені місяці, чого не скажеш про пластик

Чим паперовий посуд краще за пластиковий:

  • Практично відсутні проблеми з утилізацією — позбутися використаних стаканчиків можна, наприклад, просто їх спаливши. І не потрібно ніякої додатковою переробки!
  • Можливість використовувати паперовий посуд для вторинної переробки без серйозних вкладень.
  • Стійкість до високих температур — для гарячих напоїв використовуються двошарові склянки, що не обпікають руки, їх зручно тримати в руці, навіть якщо у тарі окріп
  • Просте нанесення малюнків — для брендування (якщо вам потрібна ця послуга) використовуються безпечні барвники.

Крім того, завдяки спеціальним технологіям виробництва, паперові склянки не розмокають від рідин, які знаходяться в них. Та й чисто тактильно цупкий папір більш приємний на дотик, ніж пластик. Все це робить їх популярними.

Висновок

У світлі актуальних екологічних та безпекових питань вибір між паперовими та пластиковими стаканчиками стає все більш значущим.

У цьому контексті паперові стаканчики виявляються важливим і екологічно безпечним рішенням. Виготовлені із деревини, вони розкладаються природним шляхом за короткий термін. Паперовий посуд також дозволяє забезпечити стійкість до високих температур та відсутність проблем із утилізацією.

Як замовити якісний паперовий посуд

Якщо ви вибираєте екологічно чистий та безпечний шлях, вам варто розглянути паперові стаканчики. Щоб замовити якісний пластиковий або паперовий посуд, звертайтеся до “Альфа-Пак Захід”. Просто виберіть бажаний товар, додайте його у кошик та оформіть замовлення. Мінімальна сума замовлення - 500 грн.

Зробіть свій внесок у збереження природи та оберіть екологічно відповідальний посуд для своїх потреб!

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*